מהי טכנולוגית CPS, כיצד היא קשורה לאותן חוות של קולטים המזכירים את דודי השמש שלנו ?
ההתחממות הגלובלית קבעה את הטון לקראת חברה מוכוונת אקלים, אשר מטרתה היא להפחית את פליטת גזי החממה ומעבר לאנרגיה נקייה ואמינה יותר. לשם מטרה זו, אומר רפאל רידניק מנכ"ל חברת איי אס פי בע"מ, פיתחו מספר טכנולוגיות. כיוון המחקר המבטיח ביותר עד כה הוא אנרגיית תרמית סולארית מרוכזת CPS - Concentrated Solar thermal Power.
מערכות CPS משתמשות במערכות ריכוז ומעקב על מנת למקד טווח גדול של אור שמש לתוך שטח קטן. האור המרוכז מנוצל להפקת חום או כמקור חום לתחנת כוח שגרתית. למעשה בדומה לחווית הילדות של כולנו עם זכוכית מגדלת, רק בקנה מידה עצום!
לדבריו של רפי רידניק, כ-GW5 (חמש ג'יגאווט) של תחנות CPS חדשות אמורים להיות מותקנים עד 2015. לקראת 2020, ההערכה היא להגיע לקיבולת התקנה של GW30 ואילו ב2025 - GW60. על מנת לספק את הביקוש הגובה, רפי טוען כי יהיה צורך בכניסה של ספקים חדשים לשוק וברפורמה חוקתית מתאימה.
במיוחד חשובה טכנולוגית ה- PT עליה ארחיב במאמר אחר. כיום היא נחשבת לטכנולוגית האנרגיה הסולארית הזולה והמוכחת ביותר - מבין כמה פיתוחים הזמינים היו היא בעלת התחזיות הכלכליות המבטיחות ביותר לעתיד. במיוחד לנוכח הלחץ הפוליטי הגובר במדינות המערב על הסקטור הפרטי להשקיע באנרגיה שאינה תלויה בנפט.